U RADOŠIĆU ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA EU PROJEKTA 'SVI ZA LEĆEVICU'

Emotivno je bilo prošlog petka na završnoj konferenciji EU projekta ‘Svi za Lećevicu’. Prostorije bivše škole u Radošiću bile su tijesne za sve sudionike, mještane Lećevice, predstavnike okolnih općina i gradova, ali prije svega polaznike radionica koji su se došli oprostiti sa svojim predavačima. Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost ugovora i bespovratnih sredstava iznosi 328.230,14 EUR, odnosno 2.473.050,00 u kunskoj protuvrijednosti.

Projekt ‘Svi za Lećevicu’ tek je jedan u nizu EU projekata kojeg provodi Općina Lećevica na čelu s načelnikom Antom Baranom. Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine na području Lećevice, predstavljalo je poseban izazov s obzirom na mali broj stanovnika, a veliku površinu općine. Ipak, tijekom dvije godine trajanja projekta provedeno je više od 10 različitih radionica od kojih je veliki broj podrazumijevao i po 80 sati rada.
Šivanje, decoupage, kuhanje, kukičanje, likovne i kulturne aktivnosti, zaštita okoliša i održivi razvoj, volontiranje, izrada suhozida, kamenoklesarske radionice i igranje društvenih igara, sve su to aktivnosti koje su polaznici projekta ‘Svi za Lećevicu’ željno iščekivali iz tjedna u tjedan.

Završetkom ovog projekta ostaju adaptirane i klimatizirane prostorije u Radošiću s kompletnim namještajem, kuhinjom i informatičkom opremom, ali prije svega nova prijateljstva i uvjeti za provedbu sličnih aktivnosti u budućnosti.